Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Új jegytípus vezet be a MÁV és a Volán

A MÁV-Volán-csoport közös stratégiai irányításának lehetőségeit kihasználva április 21-től közös jegyet vezet be, ami fontos lépés a tarifaközösség felé. Az új közös jegy a vonat-busz átszállójegy nevet kapta.

A közlekedési társaságok új ajánlatukkal a főváros és Polgár, valamint Tiszaújváros térsége között gyorsabb és kiszámíthatóbb eljutási lehetőséget tudnak biztosítani az utasok részére.

Homolya Róbert  az új jegytípus bevezetéséről elmondta, hogy a MÁV-Volán-csoport az összehangolt, hatékony forgalomirányítás, utastájékoztatás, jegyértékesítési rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul.

A közös stratégiai irányítás megteremtése teszi lehetővé, hogy a jövőben az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési alágazat szolgáltatási színvonala, a városi és elővárosi gépjárműforgalom pedig a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át

– hangsúlyozta a MÁV elnök-vezérigazgatója.

A közlekedési szolgáltatók az együttműködés révén már több közös ajánlatot vezettek be: a MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a térségi és városi jegyek menüponttal, melyből már megválthatók a szegedi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki, várpalotai, pápai és szolnoki helyi buszbérletei és menetjegyei is.

A TERVEK SZERINT 2022-TŐL EGYFAJTA BÉRLETTEL VAGY JEGGYEL IS LEHET MAJD UTAZNI BÁRMELYIK ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖN.

A vonat-busz átszállójegyet azoknak az utasoknak ajánlják, akik a Volánbusz járatokról Mezőkövesden IC vonatra átszállva utaznak tovább vagy az InterCity-ről Mezőkövesden autóbuszra váltanak – mondta Pafféri Zoltán.

A jegyet vásárlók mindennapi utazásaik során megtapasztalhatják a MÁV-Volán-csoport nyújtotta komplex utazási szolgáltatás előnyeit, hiszen az átszállójegy megvásárlásával nemcsak kedvezőbb áron utazhatnak, de az autóbusz és vonat közötti átszállás során sem kell időt vesztegetniük újabb jegy vásárlására

– mutatott rá a Volánbusz elnök-vezérigazgatója.

Az átszállójegyet a MÁV-START internetes jegyváltási felületén, a megújult Elvirán és a MÁV applikációban lehet megvásárolni a vasúti menetjeggyel együtt. Az így váltott átszállójegy ára 10 százalék kedvezményt tartalmaz, és a MÁV-START járataira alkalmazható valamennyi kedvezmény igénybe vehető, a Volánbusz járataira pedig a szociálpolitikai kedvezmények érvényesíthetők. A jegyek visszaváltása egységesen a menetjegyen szereplő indulási idő előtt legkésőbb 60 perccel korábban lehetséges.