Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Új járvány terjed: rengeteg megbetegedést jelentettek Európában


Több száz ember kapott szalmonella-fertőzést a kebabban lévő csirkehústól Ausztriában – egy hatvan éves férfi bele is halt a betegségbe. Az Osztrák Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Ügynökség (AGES) szerint a Lengyelországból származó csirkehús okozhatta a bajt.

Már februárban megjelentek az első, egy bizonyos szalmonella-törzzsel kapcsolatos megbetegedések az országban, és a kezdeti néhány esetből hirtelen több tucatnyi lett – írja az Index a Kurierre hivatkozva. Úgy tudni, idén

már három alkalommal tört ki olyan fertőzés, melyeket ugyanaz a szalmonella-törzs okozott.

Az első vizsgálatok nagy valószínűséggel arra utalnak, hogy a lengyelországi termelésből származó csirkehús lehet a fertőzés forrása, amelyet kebabnyársak gyártásához használtak fel, a fertőzés forrása – olvasható az AGES honlapján. A szervezet felszólított rá, hogy mindenki figyeljen oda rá, hogy kellőképp át van sütve a hús, amit készítenek neki.

A betegség időközben már Dániában, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Norvégiában, Írországban, Belgiumban és az Egyesült Királyságban is felütötte a fejét. Összesen már több mint száz azonos típusú megbetegedést jelentettek Európában.

Forrás: Index


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük