Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Új intézkedések a Spar üzleteiben: jobb tudni, minden vásárlót érint

Változik az üzletek nyitvatartási ideje, a helyben fogyasztás megszűnik. Ingyen maszkot biztosítanak a vásárlóknak.

IllusztrációFORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

“Az áruházainkban tapasztaltak nem utalnak újabb pánikvásárlás elindulására” – mondta ela Pénzcentrumnak Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. A vásárlókat érintő legfontosabb változások a következők:

  • Megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseinek mennyiségét. Az áruházakban pedig továbbra is rendkívül alapos a takarítás.
  • Ingyen maszkot biztosítanak vásárlóink részére, amennyiben nincs náluk.
  • Kézfertőtlenítő adagolókat helyeztek ki áruházaink bejáratnál, hogy vásárlóink fertőtleníthessék kezüket a vásárlás megkezdése előtt.

Nyitvatartás változás

A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete értelmében SPAR, City SPAR, INTERSPAR, SPAR market és SPAR partner áruházaink legkésőbb 19 órakor bezárnak. Azon boltjaik esetében, melyek 19 óra előtt zártak a korábbiakban, nincs változás. További részletes nyitvatartási információk a weboldalon vannak.

Az üzemanyagtöltő állomásokon található OMV-SPAR express és Lukoil-DESPAR áruházak mindenkori nyitva tartásáról az OMV és Lukoil töltőállomás hálózatok weboldalai nyújtanak tájékoztatást.

Az online shopot értintő változások

Az elektronikus kereskedelem során arra kérik a megrendelőket, jelezzék rendeléseik leadása során, ha egészségügyi okok miatt zárt területről kérnének kiszállítást, ugyanis munkatársaik veszélyeztetett területekre nem léphetnek be. A házhozszállítás és személyes átvétel elérhető idősávjairól a online shop weboldala nyújt tájékoztatást. A megrendelések esetében a minimális rendelési érték 10 ezer forint, melybe nem tartozik bele a szállítás és a göngyöleg díja.

Helyben fogyasztás

Azon áruházak esetében, melyek SPAR to GO egységgel rendelkeznek, a megvásárolt ételek helyszíni elfogyasztása tilos, az ételek kizárólag elvitelre vásárolhatók meg!

Fizetéssel kapcsolatos információk

Javasolják a készpénz nélküli fizetést, ami gyorsabb, kényelmesebb is. Ahol rendelkezésre áll, azt kérik a vevőktől, vegyék igénybe az önkiszolgáló pénztárakat! “A járványügyi veszélyhelyzetben történő könnyebb és gyorsabb fizetés érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatárt 15 ezer forintra módosítjuk. Ennek megfelelően csak a 15 ezer forintnál magasabb összegű vásárlások esetén kéri a bankkártya-terminál a PIN kódot. Amennyiben azonban az egymás utáni érintés nélküli tranzakciók száma eléri az 5-öt vagy az összegük a 150 eurót, a kártyakibocsátó bank köteles a vásárlót azonosítani például PIN kódjának megadásával. Így előfordulhat, hogy a terminál a 15 ezer forintos limit alatt is csak PIN kód megadásával engedélyezi a tranzakciót”- áll a vállalat honlapján.

/www.penzcentrum.hu/