Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Új forintérméket vezetnek be hazánkban: ennyit érnek majd


A Magyar Nemzeti Bank a magyar vármegyéket és vármegyeszékhelyeket bemutató emlékérme-sorozat második elemeként „Baranya vármegye, Pécs” megnevezéssel 20 000 Ft névértékű ezüst és 3 000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki 2024. március 5-én – jelentette be a jegybank. Az érméket Kereszthury Gábor iparművész tervezte.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) „Baranya vármegye, Pécs” megnevezéssel 20 000 Ft névértékű ezüst és 3 000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a 2022-ben indult magyar vámegyéket és vármegyeszékhelyeket bemutató sorozat második elemeként – áll az MNB sajtóközleményében. A sorozat tematikai koncepcióját megtartva, az emlékérmék előlapja a vármegyeszékhelyet, hátoldala a vármegyét reprezentálja. Ezt követve az előoldalon Pécs épített örökségének kiemelkedő elemei, kulturális értékei, míg a hátoldalon Baranya vármegye természeti kincsei jelennek meg.

Az emlékérmék elsődleges szerepe a figyelemfelhívás, a készpénzforgalomban nem játszanak szerepet. Az ezüst és a színesfém emlékérmék érmeképei megegyeznek, mindössze az értékjelzésükben térnek el.

Az emlékérmék a rendelkezésre álló készlet függvényében a kibocsátást követő három hónapig, a színesfém változat pedig egy évig névértéken vásárolható meg 2024. március 5-től az érméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában (V. ker. Budapest, Báthory u. 7.) és webáruházában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük