Közzétette - Kategória - Máriapócs, Megyei- és térségi programajánló, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Tricentenáriumi Évet zárnak Máriapócson


Máriapócs

A magyarországi görögkatolikus egyházban 2015 a máriapócsi kegykép 300 évvel ezelőtt történt könnyezésének és a kegyhely születésének emlékéve, amelynek immár a vége közeledik, mivel november 8-án (vasárnap) Fülöp metropolita bezárja a Tricentenáriumi Évet.

Az ünnepi év lezárása a Mária-tisztelet, Mária-kegyhelyek Közép-Kelet-Európában a 18. században című tudományos konferenciával kezdődik, amelynek Máriapócson az Emmánuel Zarándokközpont ad helyszínt november 6-án és 7-én.

November 8-án az ünnepi Szent Liturgia 11 órakor kezdődik, amelyet Kocsis Fülöp metropolita vezet, aki a Liturgia során Kocsis Dániel tanulmányvégzett papnövendéket diakónussá szenteli.

A Szent Liturgia után a jelenlévőket szeretettel meghívjuk az Emmánuel Zarándokközpontba, ahol 13 órától folytatódik az ünnepség.

Először a Magyar Posta által kibocsátott tricentenáriumi emlékképet mutatja be Laczkó Anita, amelyet az előadások végén meg is lehet vásárolni. Az emlékkép bemutatása után Fülöp metropolita számol be a Tricentenáriumi Év sok-sok kegyelmi ajándékáról. Befejezésül pedig Kapin István kegyhelyigazgató ismerteti a Máriapócson történt fejlesztéseket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük