Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Továbbra is kitartanak követeléseik mellett: Új módon folytatják a pedagógusok a tanársztrájkot


A szakszervezetek egy felülettel készülnek, ahol a tiltakozást folytatni kívánó intézmények térképen jelezhetik, hogy pontosan hol és mely napokon tervezik a munkát megtagadni – írja az index.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

A pedagógusok már a március 19-i kockás inges találkozón előrebocsátották, hogy nem adják fel, és ezen a héten további kreatív akciókkal készülnek az oktatási problémák megoldása érdekében.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerda délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) előtt bejelentette, hogy „búvópatak módra” folytatják a március 16-án indult határozatlan ideig tartó sztrájkot.

Hiába hoztak anyagi áldozatot az oktatásban dolgozók a sztrájkkal, a kormány semmilyen követelésünket nem teljesítette, maradt a hitegetés. Nem állunk le, más módszertannal folytatjuk

– mondta Szabó Zsuzsa a PSZ és a PDSZ Facebook-oldalára feltöltött videóban, utalva arra, hogy létrehoznak egy felületet, ahol a pedagógusok térképen jelezhetik, hogy mely településeken mely napokon terveznek sztrájkolni.

A szakszervezetek szerint erre azért is van szükség, mert a kormány már nem is hajlandó tárgyalni a követelésekről. Kisfaludy László helyettes államtitkár arról tájékoztatta az érdekvédőket, hogy az egyeztetéseket csak a választások után érdemes folytatni az Emmiben.

Egész egyszerűen nem tesznek eleget ennek a kötelezettségnek, már nem is óhajtanak a sztrájkkövetelésekkel foglalkozni

– mondta Nagy Erzsébet a minisztérium épülete előtt, hozzátéve: nem volt hiábavaló az eddigi küzdelem, a pedagógusok ügyével ugyanis már az Európai Bizottság is foglalkozik.