Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Tovább terjeszkedik a MOL külföldön – új benzinkutakat nyitott Romániában


Két új benzinkutat nyitott a Mol Romániában – írja kedden délután az MTI a magyar olajvállalat romániai leányvállalatának közleményére hivatkozva. Eszerint július végéig még további két töltőállomást fognak üzembe helyezni a szomszédos országban.

Képünk illusztráció Fotó: MTI

A Mol romámiai leányvállalata tavaly kötött koncessziós szerződést a román közútkezelővel, melynek értelmében az olajipari cég összesen 14 töltőállomást nyit a romániai autópályák mentén. Ennek keretében avattak fel most Murfatlarnál két benzinkutat, amelyek a Cernavoda és Konstanca között, az A2-es jelzésű autópálya mentén találhatók.

Camelia Ene, a Mol Románia ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy a Mol jelentős befektetésekre alapuló átalakulási folyamatban van, amelynek legfőbb célja a termék- és szolgáltatáskínálat bővítése. Az új benzinkutak megnyitása szerinte erősíti a Mol jelenlétét a romániai piacon.

A vállalat jelenleg 247 töltőállomást és két üzemanyag-lerakatot működtet Romániában.

Ratatics Péter, a Mol magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója nemrég a Portfolio.hu című lapnak adott interjújában nagyon érzékenynek nevezte a jelenlegi magyarországi üzemanyag-ellátási helyzetet. Szerinte ennek oka, hogy a hazai import jelentős része kiesett, a nyári szünidő kezdete után pedig 30-40 százalékkal megnő a kereslet.

Szerinte ezen a helyzeten a tavaly novemberben bevezetett, és a jelenlegi kormányzati álláspont szerint októberig tartható ársapka sem segíti, amely torzítja a piacot, és visszaélésekhez vezet.