Tovább romlott Gesztesi Károly állapota

Gesztesi Károly

Fotó: RAS Archívum

Budapest – Önpusztító módon rohan a vesztébe Gesztesi Károly – állítja a Színes Ász. A lap úgy tudja – és ezt állítólag maga Gesztesi is megerősítette a Star magazinnak – hogy a színész napi három üveg rosét iszik meg, ami szerinte nem téma, de a szakember egészen másképp vélekedik erről.

A lap által megkérdezett addiktológus, Dr. Funk Sándor általánosságban elmondta: ennyi alkohol napi bevitele már alkoholizmusnak számít. 

Gesztesi Károly körül az utóbbi lassan egy évben egyre zavarosabb a helyzet. A színész saját bevallása szerint sem veti meg az alkoholt, aminek az utóbbi hónapokban már komoly következményei vannak.

Az alkohol irányítja a színész életét

Több előadás is elmaradt emiatt, legutóbb Győrben volt botrány, Gesztesi ugyanis a városba még megérkezett a kitűzött előadásra, de a színházba már nem, a darabot nem tudták lejátszani távolléte miatt.

Később többször is azt nyilatkozta, hogy semmi baja, csak néha megiszik egy-két pohárral, ahogy szerinte mindenki más is.Majd hamarosan forgatásra kerülő filmjéről beszélt, végül egy izraeli színházi intendánsi munkáról, amiről azonban – szintén lapértesülések szerint – az említett teátrumban mit sem tudnak. Pár napja izraeli nyaralásról jött haza, de a Színes Ász információi szerint a hazatérés óta rosszabbra fordult az állapota. A lap úgy tudja, hogy már teljesen az alkohol irányítja a színész életét, olykor az emlékezete is kiesik.

Az alkohol káros hatásai

– Az alkohol befolyásolja a memóriát – mondta Dr. Funk. – Ha a bevitel folyamatos, akkor a beteg idővel zavarttá válik.

A szakember szerint ilyenkor csak az elvonó segíthet, ám arra a családnak kell rábeszélni a beteget, hogy alávesse magát. Gesztesi a napokban interjút adott a Blikknek, amelyben izraeli útjáról is mesélt, és kijelentette: egyhamar nem szabadulunk tőle, vagyis nem szándékszik a Közel-Keleten hosszútávú munkát vállalni.

Vélemény, hozzászólás?