Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Tovább hullanak a fejek a Paks 2 projektnél: kirúgták a bővítésért felelős teljes igazgatóságot 


Süli János Paks II. projektért felelős államtitkár lemondása után most a teljes vezetőséget lecserélik – írja a 24.hu.

Fotó: index.hu

A lapnak egy név nélkül nyilatkozó érintett elmondta: nem magától távozott a posztról.

A portál kiszúrta, a Paks II honlapján már az új felállás szerepel, és e szerint a korábbi öttagú igazgatóságból senki sem maradt a testületben. Egyelőre senki nem nyilatkozott.

A honlapon most három fős igazgatóságot tüntetnek fel: Jákli Gergely az elnök, mellette a tagok Fellegi Tamás és Mendelényi Dániel. Jákli egyben a vezérigazgató, akinek a kinevezése nem okozott meglepetést, hiszen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már július elején bejelentette a vezércserét, egyébként is kipróbált ember, korábban a Szijjártó fennhatósága alá tartozó Eximbank vezetését bízták rá.

A felügyelőbizottságból ötből négy tagot meghagytak, és eddig két új név került az ellenőrző testület listájára: Semperger Imre és Vétek Attila. Előbbi a külügy jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára, utóbbi jogi főosztályvezető a tárcánál.

A miniszterelnök iskolatársa, Incze Zsolt maradt, ahogy Vitézy András, a miniszterelnökkel távoli rokonságban álló Vitézy család doyenje és Gulyás Gergely Miniszterelnökségének helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince is.

Forrás: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.