Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Tovább folytatódik az adócsökkentéseket és a beruházásösztönrés Magyarországon


A gazdasági, a migrációs és az egészségügyi válságkezelésben a hatáskörök döntő többségének tagállami kézben kell összpontosulnia, akkor lehet esély az Európai Unió megerősödésére.
Ezt Szijjártó Péter mondta egy konferencián. A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Unió jövője sokkal inkább a tagállamokban van, mint Brüsszelben. Úgy vélte: a pénzügyi-gazdasági válságra, a migrációs krízisre, illetve a koronavírus-járványra adott európai válaszok túlságosan ideológiai jellegűek voltak, és a demokratikus vita lehetősége korlátozott volt, írta a távirati iroda.

Hozzáfűzte: az EU versenytársai ebben az időszakban meg tudták tartani vagy jelentősen növelni tudták részesedésüket a világ gazdasági teljesítményéből, tudósított az MTI.

A TÁRCAVEZETŐ JELEZTE: MAGYARORSZÁG MINDEN ELLENTÉTES IRÁNYÚ TÖREKVÉS ELLENÉRE FOLYTATNI FOGJA AZ ADÓCSÖKKENTÉSEKET ÉS A BERUHÁZÁSÖSZTÖNZÉST.

Szijjártó Péter arról beszélt, hogy a brüsszeli migrációs politika „totális kudarcot vallott”, az Európai Bizottság „mindent támogat, ami a migrációt növeli, és semmit sem támogat, ami megállítaná”.

Szerinte az illegális bevándorlást csak a tagállamok képesek megállítani, márpedig erre nagy szükség lenne, ugyanis az napjainkban már nemcsak biztonsági és civilizációs, hanem egészségügyi kockázatokat is hordoz magában.

(MTI)