Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Tovább épül-szépül-bővül a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és A.M.I


Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzatának újabb sikeresen elnyert pályázatának köszönhetően, a Bereg szívének három oktatási intézményének korszerűsítése valósult meg. Az összesen 699,98 millió forintból megvalósuló projektek során így, tovább épül-szépül-bővül a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is. Az intézményben összesen 270.52 millió forintnyi fejlesztés valósult meg, melyről a város első emberét, Filep Sándort kérdeztük.

Örömteli az, amikor az ember elindul valahonnan és próbál ott is mindig értéket teremteni. Konkrétan az Eötvös Iskolára gondolok, hiszen anno innen indultam, ide jártam iskolába. Aztán tanítóként, tanárként majd igazgatóként is itt dolgoztam. S mit hoz a történelem, s mit hoz az élet! Az Eötvös Iskolára ismét komolyan beruházással, energetikai beruházás útján, sikerült forrásokat szereznünk.

Nagyon fontos kiemelnem azt, hogy intézményeinkre politikai hova tartozás nélkül, valamennyi városvezetés odafigyelt. A városban az értékmegőrzés, a város vagyonának a gyarapítása folyamatos cél volt. Nekünk Vásárosnamény a legfontosabb és ezt láthatja mindenki, aki akár egy testületi ülést megnéz, akár eljön egy beszélgetésre. akár bejön hozzánk egy sima, egyszerű fogadóórára.

Az Eötvös Iskola, melyhez ezer szál köt minden egy energetikai beruházással, nyílászáró cserét, hőszigetelést, valamint napelemes rendszert is kapott. Így olyan megújuláson megy át, ami a környezetbarát szemléletet, a természet iránti tiszteletünket is alátámasztja, hiszen az Eötvös Iskola mellett számos intézményünk esett át ilyen jellegű beruházáson.

Büszkén mondhatom, hogy a művelődési ház, a könyvtár, az óvoda, a Szilva Wellness- és Termálfürdőnk, az önkormányzat épülete, mind olyan energetikai fejlesztésen esett át, amely a mellett, hogy környezetbarát, még a zsebünkre is hatékonyan hat. Örömmel jelezhetem, hogy fűtésre a tavalyi szezonban az önkormányzatunknak, már nem kellett fizetnie. Sikerült ezeket a rendszereket jól beépíteni, úgy ahogy az óvodánál is.

Örömteli az, hogy igazgató úrék odafigyelnek a nyár folyamán az udvarra is. Tudjuk azt, hogy nagyon sokan sportolnak, használják a futó- és műfüves pályát és ez így van valamennyi intézményünkben. Hiszen a gimnáziumban is ezt tapasztaljuk, Vitkán, Gergelyiugornyán is nagyon sokan mozognak, sportolnak. 

Az Eötvös Iskola kapcsán hiszem azt, hogy szeptembertől újra beindul az igazi élet és a járványveszélyhelyzet elmúlik. Az iskola így valóban betölti azon szerepét, amiért mi szeretjük. Az oktatás, a nevelés fellegvára, a gyermekeknek személyiségformáló helye. Az az intézmény, ami felneveli a jövő társadalmát. Az az iskola, melyre az önkormányzat odafigyel. Hiszem, hogy oda fogja adni mind azt a társadalomnak, amiért mi is próbálunk rájuk odafigyelni a jelenben!

 – zárta gondolatait a város első embere, Filep Sándor.

A teljes interjút és az intézményen végzett munkálatokat, itt tekintheti meg: