Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Megyei és hazai sport hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Tour De Vásárosnamény – Férfias küzdelem, naményi sikerekkel a festői Beregben


A Bereg és annak szíve kedvező adottságokkal rendelkezik a turizmus, ezen belül a kerékpáros turizmus fejlesztéséhez. A térség és a város egyik kitörési pontja lehet, ezért Vásárosnamény Város Önkormányzata is nagy energiát fordít, eme turisztikai ágban rejlő lehetőségek kiaknázására. Az Önkormányzat ennek érdekében számos városi fejlesztést, hazai- és nemzetközi versenyt rendezett már meg, a közlekedéskultúra, a sportág népszerűsítése és a biztonságosabb közlekedés megvalósítása érdekében.  A mindennapi közlekedési célú kerékpározás kultúrájának megteremtése mellett, a szabadidős kerékpározás is egyre népszerűbb, hiszen a Beregi Bringások havonta szerveznek jó hangulatú, szervezett kerékpártúrákat. Az Önkormányzat emellett saját versenyeket is szervez, melynek idei első állomása a Zoárd-napi Kerékpárverseny volt, majd a Visegrad 4 Juniors világversenynek is otthont adott, méghozzá két napon át a beregi város.

A kerékpáros szezont, immár öt éve hagyományos módon a Tour De Vásárosnamény zárja, melynek a térség egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a Vásárosnamény-Gergelyiugornyán található Atlantika Vízividámpark parkolója ad helyet. Az olimpiai 5 próbázók számára, valamint a régióban élő kerékpárosok számára kiírt teljesítmény túrát, valamint az U19 férfi, felnőtt-férfi, master férfi és felnőtt női korcsoportok számára kiírt nyílt országúti kerékpárversenyt, szombaton rendezte meg Vásárosnamény Város Önkormányzata, és a Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesület. A verseny fővédnöke idén is, Filep Sándor Vásárosnamény Város polgármestere volt. Az immár hagyományos megrendezett megméretés célja, hogy az olimpiai 5 próbázók számára pontszerzési lehetőség biztosítson, valamint a megyében, valamint Beregben élő felnőtt és utánpótlás korú kerékpárosok részére versenyzési körülmény nyújtson. Az amatőr és profi versenyzők egész sorát felvonultató verseny kiemelt célja továbbá, az országúti szakág népszerűsítése. A vásárosnaményi versenyt idén is négy kategóriában, valamint három versenytávon rendezték meg. A profik, valamint a vállalkozó kedvű amatőrök így junior, felnőtt, master kategóriában, illetve 22, 36 és 92 kilométeres távon mérethették meg magukat.

A regisztrációt és a rajtszám átvételt követően, Solymosi János verseny igazgató által tartott technikai értekezlet vette kezdetét. A rajtot megelőző pillanatokban elsőként a verseny fővédnöke Filep Sándor polgármester, majd Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a népes számú versenyzőt.

A rajtprocedúra után a középtávon szereplők közel egy, míg a hosszútáv versenyzői megközelítőleg két óra alatt teljesítették a versenytávot. Az ünnepélyes eredményhirdetésen több sikeresen szereplő vásárosnaményi is elismerésben részesült, melyet Vásárosnamény Város Önkormányzatának képviselő-testületi tagjai adtak át a díjazottaknak.