Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Tömeges béremelésről döntött a kormány, ők járnak jól


Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány határozata a bevett egyházak közfeladataihoz kapcsolódó energiaár-növekedés kompenzálásáról – vette észre a 24.hu. A kabinet arról döntött, hogy a bevett egyházaknak és belső egyházi jogi személyeknek, az általuk fenntartott köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményre tekintettel, idén egyszeri kiegészítő rezsitámogatást kell biztosítani. Varga Mihály pénzügyminiszternek az ehhez szükséges intézkedéseket azonnal meg kell hoznia.

Fotó: pestisracok.hu

Egyúttal döntöttek az egyházi és nemzetiségi iskolák hit-és erkölcstanárainak jövő évi bérrendezéséről is: az érintett pedagógusok 2023-ban meglévő fizetésük mellé 61 ezer forintos fajlagos bértámogatást kapnak – hogy ez bruttó vagy nettó összeg, arra a kormányhatározat nem tér ki. Ahogy arra sem, hogy mi lesz a megnövekedett rezsiköltség miatt a csőd szélén álló állami iskolákkal.

Egy másik, szintén Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a nemzetiségi önkormányzatok iskolái az energiaár-növekedése miatt ugyanolyan támogatást kapjanak, mint az egyházi fenntartású köznevelési intézmények.

Szintén Varga Mihálynak – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bevonásával – kell gondoskodnia arról, hogy a nemzetiségi önkormányzatoknak még az idei költségvetésből azonnal rendelkezésre álljon 440 millió forint. Döntöttek arról is, hogy 10 millió forint támogatást kap az Országos Roma Önkormányzat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük