Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Tombolt a vihar, most országszerte zajlik a kárelhárítás: közleményt adott ki a katasztrófavédelem


Péntek délutántól már több mint kétszáz helyszínen avatkoztak be a tűzoltók a viharos időjárás miatt – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Dóka Imre tájékoztatása szerint a legtöbb esetben az ország észak-keleti és középső részében  a letört faágak és kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Hat esetben épületek tetőszerkezetét, vagy kéményét rongálta meg a viharos szél, továbbá Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben néhány helyen nagyobb mennyiségű csapadékvíz öntött el garázsokat, pincéket.

A tájékoztatás szerint jelenleg főként a fővárosban és Pest vármegyében dolgoznak a tűzoltók több helyen, de nagyobb fennakadásokról a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés.

Figyelje az időjárás-jelentést!

Ha viharos idő miatt ad ki riasztást a meteorológiai szolgálat, a ház környékéről érdemes összegyűjteni, és fedett helyre vinni azokat a kisebb tárgyakat, kerti szerszámokat, cserepes virágokat, kerti bútorokat, amelyeket a szél felkaphat, és kárt okozhatnak. Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Ha bárki elszakadt vezetékkel, veszélyes helyzettel találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot.

(MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!