Közzétette - Kategória - Desszertek, Előétel, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Töltött tojás salátával


toltott-tojas-salataval

ELKÉSZÍTÉS

    1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk őket, és kiskanállal kiszedjük a sárgájukat.
    2. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, és krémesre törjük a puha vajjal, a mustárral, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott krémet simacsöves habzsákba töljük, és a tojásfehérjékbe nyomjuk. 1 db paprikát vékony csíkokra vágunk, és elrendezzük azokat a töltött tojásokon. Ezután meghintjük őket némi pirospaprikával.
    3. A fejes salátát megmossuk, leveleire szedjük, és összeforgatjuk azokat a megmaradt, felkarikázott paprikával. Végül meglocsoljuk a salátát egy kevés olívaolajjal, és ráültetjük a töltött tojásokat. Némi finomra aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 10 db tojás
  • 4 ek vaj
  • 3 ek mustár
  • őrölt fekete bors
  • 2-3 darab kaliforniai vagy kápiapaprika
  • édes-nemes paprika
  • 1 db kisebb fejes saláta
  • olívaolaj
  • snidling

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük