Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Több tízezer esemény utáni tablettát vásároltak a magyarok az elmúlt években


Havi 2301 doboz, vagyis a 2020 január elejétől 2022 augusztus végéig tartó 32 hónapos időszakban összesen 73632 doboz 72 órás, „sürgősségi fogamzásgátló” gyógyszert váltottak ki a patikákban – írja a hvg.hu Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettesének írásbeli válasza alapján, amit a Mi Hazánk képviselője, Novák Előd kérdésére adott.

Havi 2301 doboz, vagyis a 2020 január elejétől 2022 augusztus végéig tartó 32 hónapos időszakban összesen 73 632 doboz 72 órás, „sürgősségi fogamzásgátló” gyógyszert váltottak ki a patikákban – derült ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettesének írásbeli válaszából, amit a Mi Hazánk képviselője, Novák Előd kérdésére adott.

Novák az írásbeli kérdésében utalt rá, hogy ma “az abortusz vezető halálok”, és a KSH 22 ezres számánál több lehet a valós adat, mivel az csak a sebészi magzatelhajtások száma, és szerinte például csak a kérdezett gyógyszeres fogamzásgátlás “kb. 18.000 magzatáldozatot követel évente”. Rétvári válaszából annyi derül ki, hogy átlagosan évi közel 28 ezer doboz ilyen tablettát váltanak ki.

Az elmúlt öt év statisztikái alapján amúgy az látszik, hogy az abortuszok száma csökken, és az ezer élve születésre eső 237 abortusszal a európai középmezőny elején van Magyarország. A G7 által elemzett adatok alapján évek óta stabilan 89-92 százalék azoknak a nőknek az aránya, akik kitartanak az abortusz mellett mindkét kötelező tanácsadás után.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük