Közzétette - Kategória - Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Több mint hatvan kiló hal akadt horogra a vásárosnaményi III. Éjszakai Páros Horgászversenyen


vásárosnaményi III. Éjszakai Páros Horgászverseny

Vásárosnamény – Sok beregi családban apáról- fiúra száll a horgászat, s igaz rájuk a mondás, hogy az alma nem esik messze a fájától. A horgászat remek kikapcsolódást nyújt, elvonulva a város zajától, a természet nyugalmát élvezve, míg a kapásra várunk összeszedhetjük gondolatainkat. Természetesen ehhez megfelelő táptalajt nyújt a négy folyó ölelésében fekvő Bereg szíve, Vásárosnamény és annak festői szépségű holtága a Keskeny Holt Tisza. Kész felüdülés tehát, s persze tagadhatatlan az is, hogy az itteni horgászat nem hasonlítható össze például a különféle mesterségesen kialakított, agyontelepített és unalmas sablon pontyos, kárászos, keszeges dömpingjével. A Keskeny autentikus halfaunája, a minden kapásra más halat fogok izgalma, a horgászat egyedisége, és az itt található beregi táj szépsége akkora élmény, amit máshol biztosan nem lehet átélni, főleg ha az itt szerveződő horgászegyesület ezt színes programokkal is fokozza az év több szakában.


Ezen különleges programok sorát gazdagította az idén immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, erőt próbáló  III. Éjszakai Páros Horgászverseny is. A megmérettettés ismét a Postás Horgász Egyesület szervezésében zajlott a gergelyiugornyai Keskeny Holt-Tiszán, ahol két fős csapatok vetélkedtek a végső győzelemért és az ezzel járó vándorserlegért.vásárosnaményi III. Éjszakai Páros Horgászverseny (1)

A beregi naplementét és az est beköszöntét megelőzően az egyesület elnöke és titkára Magyar Péter illetve Szabó Gábor köszöntötte a jelenlévőket, majd a verseny lebonyolításáról és szabályairól tájékoztatták a megjelenteket.

vásárosnaményi III. Éjszakai Páros Horgászverseny (2)

A köszöntő beszédeket követően ki-ki helyének megfelelően vonult az általa választott horgászhely helyszínére. A versenyzők László Csaba kürtszavára kezdték el a viadalt, ahol különféle technikákkal és módszerekkel vetették bele magukat az éjszakába.

vásárosnaményi III. Éjszakai Páros Horgászverseny (3)

A verseny már a felkelő nap fényében, reggel hét órakor ért véget, ahol a kapással bíró versenyzők, a viadal központi helyszínén gyűlekeztek. A szervezők a fogott zsákmányt itt mérlegelést követően adminisztrálták a párosok eredményeit, melyet követően kialakult a végső sorrend, ahol a párosok megközelítőleg 64 kg halat fogtak.

vásárosnaményi III. Éjszakai Páros Horgászverseny (4)

A mérlegelést követően az ünnepélyes díjátadó ceremóniára került sor, ahol végül kereken 9kg összeteljesítménnyel a Szűcs Zsolt és Kiss Róbert páros hódította el a vándorserleget. A díjazást követően a versenyszabályzathoz híven visszaengedték a fogott zsákmányokat a Keskenybe.

vásárosnaményi III. Éjszakai Páros Horgászverseny (4)

Eredmények:

 1. Szűcs Zsolt – Kiss Róbert 9000 gramm

 2. 2. Rézműves Lajos – Balázs Ferenc 8680 gramm

 3. Varga Krisztián – Bíró János 8660 gramm

 4. Bán Gyula – Mile Pál 7200 gramm

 5. P. Koncz László – Kaziska Tibor  6700 gramm

 6. Oláh Miklós – Huzsvai János 5360 gramm

 7. Gál László – Gere Ferenc 4700 gramm

 8. Kovács – Kovács 4020 gramm

 9. Galambos András – Pótor Imre 3760 gramm

 10. Gergely István – Jakab László 3180 gramm

 11. Kopócs Péter – Magyar Péter 2700 gramm

 


Vélemény, hozzászólás?