Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Több, mint egymillió embert érintő fontos bejelentést tett a kormány


Friss videóval jelentkezett Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap reggel a több tízezres követőtáborral rendelkező Facebook-oldalán.

„Készül a Nemzeti Diabétesz Stratégia, amelynek megalkotásában együtt dolgozunk a cukorbeteg civil és szakmai szervezetekkel. A stratégia egyik célja, hogy a megelőzésre és a szövődmények kialakulásának elkerülésére fókuszáljunk. Ennek eredményeként januártól olyan gyógyszereket fogadtunk be a TB-be, amelyek a cukorbetegség korai fázisában segítenek megelőzni a szív- és veseelégtelenséget. A cukorbetegek számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására.” – írta Nyitrai Zsolt.

„Hazánkban több, mint 1 millió 200 ezer cukorbeteg él. Magyarország kormánya kiemelt figyelmet fordít a diabétesszel élő honfitársainkra. Az őket képviselő civil szervezetekkel együttműködési megállapodást közöttünk, együtt dolgozunk a cukorbeteg emberekért és együtt alkotjuk meg a Nemzeti Diabétesz Stratégiát”
– mondja videójában Nyitrai Zsolt. Vagyis 1,2 millió cukorbeteget és szeretteiket, így közvetve több millió embert érintő további kedvező változások várhatók az eddig elért eredményeken túl. A miniszterelnök főtanácsadója videójában az eddig elért eredményekről is beszélt:
„Megreformáltuk a közétkeztetést, és speciális felügyeletet biztosítunk a nevelési-oktatási intézményekben. A cukorbeteg-szervezetek modern eszközöket és anyagi támogatást kapnak. Az 1-es és 2-es diabéteszes betegek adókedvezményben részesülnek a cukorbeteg gyermekek után mára emelt összegű családi pótlék jár és nyáron szinte ingyen tudnak táborozni.”

A videóban megszólal dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár is.
„A Nemzeti Diabétesz Stratégia keretében célunk, hogy a megelőzésre és a szövődmények kialakulásának elkerülésére fókuszáljunk. Hatalmas eredmény, hogy januártól olyan gyógyszereket fogadtunk be a TB-be, amelyek a cukorbetegség korai fázisában segítenek megelőzni a szív- és veseelégtelenséget. A szakmai szervezetekkel közösen folyamatosan vizsgáljuk az innovatív gyógyszerek hatékonyságát.”

Nézd meg te is a teljes felvételt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük