Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Több milliós fejlesztés valósult meg a vásárosnaményi Hétszínvirág Óvodában

Vásárosnamény – Újabb fejlesztés valósult meg a Bereg szívében, ahol ezúttal a vásárosnaményi Hétszínvirág Óvodát határoló kerítés újult meg teljesen. A több millió forintos beruházás során, az intézmény 150 méteren kapott impozáns, aranytölgy színben pompázó kerítést. A tölgyerezet mintájú kerítés megvalósításához, összesen 1120 darab kerítéselemre volt szükség, melyből 1050 darab 0,5x100x1200mm méretű a kerítés elemeit, míg 70 darab 0,5x100x1730mm méretű a bejárati kapuk és ajtók elemeit adták. A kivitelezés során felhasználásra került továbbá 2240 darab rögzítőlap és ugyan ennyi rögzítő csavar, valamint 56 szál 40×20-as zártszelvény is. A kerítés mellett, annak talapzata is felújításra került. A repedések és felületi hibák javítását követően, közel 40 liter lábazati festék felhasználása mellett került lefestésre. A Vásárosnaményban zajló, az oktatási intézményeket érintő fejlesztéséről Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük.

Tudom, hogy a gyermek a jövőnk záloga és ezt nem győzőm ismételni. Hiszen ha arra gondolok, hogy milyen fejlesztések és milyen intézmények jöttek létre, erősödtek meg Vásárosnaményban az elmúlt években, akkor ezek közül kiemelkedik az óvodánk. Kiemelkedik továbbá bölcsődénk és mindazon oktatási intézmények melyek azt szolgálják, hogy a gyermekeink a nevelés terén, a társadalomba való beilleszkedés kapcsán az alapokat megkapják. Tudjuk azt, hogy az erre és ide fordított összeg, az mindig kamatostól jön vissza. Hiszen aki itt érzi jól magát gyermekként, nagy valószínűséggel itt is marad. Épp ezért a számos TOP-os beruházásaink közül, az egyik pontosan az óvodát érintette.

A Játékország Óvodáinak központi épülete, valamint a vitkai- és gergelyiugornyai tagintézmény is erősödött. Látjuk azt, hogy ezekben az óvodás csoportokban a gyermekeink boldogan érkeznek meg, töltik el mindennapjaikat a dajkáinkkal, óvónőikkel és persze azokkal a dolgozókkal akik a finom ételeket teszik le, napjában több alkalommal eléjük. A Játékország Óvodáinak Bartók Béla utcai épülete most új kerítést is kapott. Köszönöm Gergely István gondnokunknak, aki oda figyelt eddig is, hogy rend legyen, tisztaság legyen. Karbantartási munkáit maximális felelősséggel látja el, s bevállalta ennek a kerítésnek a megépítését és mégis költséghatékony módon alkotott maradandót. Ugyanakkor tudom, hogy ehhez vezető is kell, mint Vezséné Oszlár Ildikó, aki lehetővé tette a zavartalan munkavégzést. Hiszem azt, hogy az óvoda az új játszótérrel, a mini focipályával, torna szobával, az orvosi szobával és valamennyi olyan energetikai fejlesztéssel gyarapodott, amely gyermekeink komfortérzetét javítja. Köszönöm a szülők türelmét, hiszen ha belegondolunk márciustól egy nagyon nehéz időszakot élünk meg.

Én kívánom mind azt, hogy az óvónők, dajkák ezután is figyeljenek oda, hogy hogyan telnek a mindennapok. A biztonság és az elővigyázatosság, nagyon sokat segíthet a járvány további terjedésének megfékezésében. Nyilván megállítani teljesen nem lehet, de tegyünk meg mindent azért, hogy gyermekeink megfelelő biztonságban legyenek.

A teljes interjút itt tekinthetik meg: