Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Több hullámban érkezik a csapadék: felhőszakadás és jégeső is lehet


Vasárnap reggel, délelőtt a nyugat felé visszahullámzó csapadékzónában az eső, zápor mellett kevés zivatar előfordulhat, majd a déli órákban átmenetileg nagyobb területen csökken a csapadékhajlam. Késő délutántól, kora estétől az Alföld felől újabb zivatarok alakulnak ki és haladnak észak felé, főként a Dunától keletre lehet számítani az előfordulásukra, hozzájuk felhőszakadás (ált. 25-40, néhol >50 mm), viharos széllökés (60-85 km/h), és jégeső (1-3 cm) társulhat.

Készítő: Mohai Balázs
| Forrás: MTI/MTVA

Vasárnap éjfélig területi átlagban nagy mennyiségű csapadékra van kilátás. A legtöbb eső éjszaka és vasárnap a középső megyékben várható, ahol a lehulló csapadék mennyisége általában 15 és 30 mm közé becsülhető, de lokálisan ennél jóval több (akár > 50 mm) is hullhat.

Ma késő estétől a Dunántúl nyugati, északnyugati felén, valamint vasárnap az északkeleti harmadban is az északi irányba forduló szelet helyenként viharos (60-80 km/h) lökések kísérhetik.

Délről, délnyugatról, észak, északkelet felé mozgó zivatarok a keleti országrészben, azon belül is nagyobb számban a Tiszántúlon valószínűek, amelyekhez felhőszakadás (ált. 25-50, néhol >50 mm), viharos széllökés (60-85 km/h), és jégeső (1-3 cm) társulhat. A zivatarok számossága az éjszaka második felében csökken.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük