Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Több ezren haltak meg egy hazánkban is kapható fájdalomcsillapító miatt, akár önnél is lehet otthon


Összesen 17 gyógyszerben található meg a gyilkos hatóanyag, nálad is lehet otthon.

FORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/CHRISTIN KLOSE

Az ember mindennapi működésének nem kellene, hogy része legyen a fájdalom, azonban egyes esetekben elkerülhetetlen ez a kínzó, fájó érzés. Szerencsére a mai modern embernek már lehetősége van modern fájdalomcsillapító módszerekhez folyamodni, melyek egyike a pirula, vagy szirup formájában bevehető gyógyszer. Ezek különböző hatóanyagokat tartalmaznak, különböző dózisokban, számtalan termék található jelenleg a piacon.

Ezek mindegyike másféle fájdalomra hatásos, legyen az ízületi, fej- vagy fogfájás, esetleg menstruációs görcs. Bele sem gondolunk abba, hogy némely szernek milyen mellékhatásai lehetnek, joggal bízunk meg a patikusban és a gyógyszergyártó cégekben, azonban van egy hatóanyag, ami egyes kutatások szerint már több ezer halálesetért tehető felelőssé.

Egy kutatás szerint az elmúlt 5 évben 3400 ember halt meg olyan fájdalomcsillapítók miatt, amelyben megtalálható volt a pregablin nevű anyag. A webbeteg.hu oldalon lekért adatok szerint Magyarországon jelenleg 17 olyan gyógyszer van forgalomban, melyben megtalálható ez a hatóanyag.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük