Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Több adókedvezményt kaphatnak a vállalkozók

Gazdaságfejlesztési javaslatokat készített elő a kormány számára a hétfőn hosszabb szünet után újra ülésező Nemzeti Versenyképességi Tanács – írja a Világgazdaság.

Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondja, hogy TÖBB FRONTON IS KÖNNYÍTENI FOGJÁK A VÁLLALKOZÓI SZEKTOR ADÓZÁSÁT.

A pénzügyminiszter közösségi oldalán megjelent videója:

Tíz-tíz milliárd forintot hagyhat a cégeknél a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítása, illetve a SZÉP-kártya szocho-mentességének bővítése a pénzügyminiszter szerint.

A tanács mellette javaslatot tesz a reprezentáció és üzleti ajándék szochójának év végéig tartó felfüggesztésére,

AMELY 15-25 MILLIÁRDOS SEGÍTSÉGET IS JELENTHET A VÁLLALKOZÁSOKNAK.

Varga Mihály a pótlékmentes fizetési halasztás kezdeményezéséről is beszélt.

Azt mondta, hogyjavasoljuk a kis- és középvállalkozások gyorsabb áfa-visszatérítésének fenntartását az év végéig, ahogyan a negatív adóalappal rendelkező energiaellátók jövedelemalapjának csökkentésére is javaslatot teszünk.”

A munkahelyvédelem és az álláskeresők segítése kapcsán szóba került, hogy a tanács további 30 milliárd forintot hagyna a cégeknél azzal,

HA A SZOCHO-KEDVEZMÉNY A JELENLEGI 6 HÓNAP HELYETT MÁR 3 HÓNAP MUNKANÉLKÜLISÉGGEL IGÉNYELHETŐ LENNE.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy “a tanács tagjaival egyetértettünk abban, hogy amennyiben a magyar átoltottság továbbra is sikeresen emelkedik, a válság alatt felpörgetett beruházásoknak köszönhetően a második negyedévben már két számjegyű lehet a magyar gazdaság növekedése.”