Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Tízmilliót fizet a magyar rendőrség annak, aki tudja, hol vannak ezek a bűnözők


Teve utcai lövöldözés, egy eltűnt édesanya és bankfióknál elkövetett robbantás – mindben az a közös, hogy a rendőrség tízmillió forintot is fizetne annak, aki használható információval rendelkezik az elkövetőkről.

Rendkívül magas, tízmilliós vérdíj van kitűzve három hazai bűnüggyel kapcsolatban. A Magyar Nemzet összesítése szerint ennél magasabb összeget jelenleg nem tűztek ki a hatóságok. A három bűncselekményben közös, hogy mindegyik erőszakos jellegű volt, és évekkel ezelőtt követték el őket:

  • 2007. február 13-án egy ismeretlen egy Kalasnyikov gépkarabéllyal több lövést is leadott a rendőrség Teve utcai székházára. Személyi sérülés nem történt, de az épület több helyen is megrongálódott.
  • 2014. január 13-án hajnalban szintén a fővárosban egy ismeretlen a Lehel utcában robbantott egy pénzintézetnél.
  • 2006. július 21-én éjjel eltűnt szentesi albérletéből K. Judit, magára hagyva kétéves gyermekét, és azóta sem adott magáról életjelet. A rendőrség szerint gyilkosság áldozata lehet az édesanya.

Magyar Nemzet hozzáteszi, hogy eddig a legmagasabb nyomravezetői díjat a 2008–2009-es romagyilkosságok elkövetőire tűzték ki Magyarországon. A százmilliós összeget azonban soha nem fizették ki, mert a rendőrség nyomozóinak sikerült elfognia a tetteseket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük