Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Tízezres támogatást kaphatnak a tanévkezdésre a családok: így lehet igényelni


Az iskolakezdés jelentős anyagi terhet ró a magyar családokra, egy átlagos, kétgyermekes család összesen 40-80 ezer forintot költ ebben az időszakban, de jó hír, hogy az önkormányzatok idén is biztosítanak a támogatást a rászorulók számára – írja a Pénzcentrum nyomán a portfolio.hu.

Egy átlagos, kétgyermekes család összesen 40-80 ezer forintot költ ebben az időszakban, de az első osztályt kezdőknek még az otthoni irodabútorok a számítástechnikai eszközök megvásárlása további, jelentősebb kiadást jelenthet – írja a Pénzcentrum a Pulzus Kutató által tavaly készített felmérésére hivatkozva. Az iskolakezdéssel járó kiadások ugyanakkor ennél is magasabbak lehetnek, ha a gyerekek felsőoktatási tanulmányaikat kezdik ősszel egy új városban.

A családok számára némi segítséget nyújthatnak különböző támogatások. A Pénzcentrum több önkormányzatot is megkeresett, a válaszokból kiderül, hogy

SZINTE MINDEN VÁROSBAN ÉS KERÜLETBEN ELÉRHETŐ A SEGÍTSÉG, ÉRDEMES TEHÁT FELMENNI A HELYI TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT INTERNETES OLDALÁRA, ÉS ONNAN LETÖLTENI AZ IGÉNYLŐLAPOKAT.