Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Vezér cikkek

Tilos lesz az avarégetés, így a Beregben is!


illusztráció / Kép forrása: kisnemedi.asp.lgov.hu

Több településen – köztük Nyíregyházán is – önkormányzati rendeletben tiltották meg az avar és kerti nyesedék, zöldhulladék égetését – már ebben az évben. A városban rendszeres a zöldhulladék-szállítás, így égetésre sincs szükség. Akinek mégsem férne minden a kukába, annak azt tanácsolják, komposztáljon, ezel kertje talaját is javíthatja.

A hulladékvadász.hu arról számol be, hogy 2021. január elsejével eljöhet a tisztább levegő kora: tilos lesz Magyarországon a kerti zöldhulladék égetése.

Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament. A lap évek óta megrendezi a Ne égess, komposztálj őszi edukációs kampányt, melyben felhívják a figyelmet az avarégetés súlyos egészségügyi hatásaira és a komposztálás egyszerű tudományára. A zöldhulladék legegyszerűbb újrahasznosítása a komposztálás. Komposztáló-szépségversenyt hirdetnek. A világon egyedülálló módon a környezetvédelmi szervezet rendezi meg minden évben egyedi szépségversenyét. Az esemény célja a komposztálás népszerűsítése, amit 2020 őszén ismét megrendeznek. A tavalyi győztes komposzt kas építésével a Zöld Kakas Liceum volt.