Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Temérdek pénz átcsoportosításáról döntött a kormány: a versenysport is közel 11 milliárdot kap


A Központi Maradványelszámolási Alapból 62 milliárd, míg a Gazdaság-újraindítási Alapból 37,3 milliárd forintot csoportosított át, illetve osztott ki támogatásként a kormány. A nem állami felsőoktatási intézmények 12,5 milliárd, a versenysport 10,9 milliárd forinthoz jutott – írja a napi.hu.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Megtakarítási Alapból tett át 62 milliárd forintot a Központi Maradványelszámolási Alapba.

E pénzből a nem állami felsőoktatási intézmények 12,5 milliárd, a központi költségvetés külügyi fejezeti kezelésű előirányzatok között lévő beruházás ösztönzési célelőirányzat 11,1 milliárd, a versenysport 10,9 milliárd forinthoz jutott. A kisebb, csak milliárdos nagyságrendű támogatások pedig a következők: egyetemek, főiskolák 5,6 milliárd, közgyűjtemények 3,8 milliárd, továbbá a Honvédelmi Minisztérium egyéb szervezetei 2,6 milliárd, Magyar Honvédség 3,4 milliárd, a honvédség egészségügyi központja pedig 1,5 milliárd forinttal szerepel a listán. A Gazdaság-újraindítási Alapból 37,2 milliárd használható fel a gazdaság-újraindítási programokra. Ebből a közlekedési ágazati programok 32,7 milliárddal részesednek, míg a Külgazdasági és Külügyminisztérium a külképviseletek igazgatására 1 milliárd forintot kapott.