Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

TEK-esek csaptak le egy emberkereskedelemből és kényszermunkából élő szabolcsi családra


A TEK segítségével fogták el a szabolcsi nyomozók annak a nyíregyházi családnak a tagjait, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúcióra, hogy a saját megélhetésüket finanszírozzák belőle.

A rendőrök kedden egyidőben, két helyszínen fogták el az ügyben érintett R család tagjait, R. L. 26 éves nagykállói lakost, valamint R. G. 28 éves, R. B. 22 éves, és R. G-né 43 éves nyíregyházi lakosokat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rokonok 2018 -tól egymás tevékenységéről tudva szerveztek be, jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenység végzésére. A nőket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták prostituáltként. Az R család szervezte a lányok szállítását, vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt tartózkodási helyekre, ahol a szexuális tevékenységet végezték.

Az általuk keresett pénzt részben, egyesektől teljes egészében elvették, és abból finanszírozták saját megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók, és ingatlanok vásárlására költötték. A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetések útján, amelyek költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből fizették.

A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint értékben foglaltak le a gyanúsítottaktól autókat, ékszereket, amelyeket a bűnös tevékenységből származó vagyonból vásároltak.

A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük