Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Gergelyiugornya, Megyei- és térségi programajánló, Regionális hírek, Rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Tartalmas moziműsorok decemberben is Vásárosnaményban


moziműsorok december Vásárosnamény

Vásárosnamény – Hódít az „elérhető filmélmény”, vagyis a 3D. Mennyivel viccesebb, amikor a repülő malac a füled mellett zúg el, vagy éppen mikor az egész mozi kinyújtott kézzel kapálózik a repülő labda után?

Tökéletes képminőség, és hangzás, hatalmas vászon és kényelmes székek. Ez egy áltagos mozi, a rohamos technikai fejlődésnek köszönhetően manapság már 3D-s mozikban élvezhetjük a filmeket. Ha 3D-s mozit választunk, egy új élményvilág nyílik meg előttünk, és észre sem vesszük, máris hadonászunk össze vissza, mint mikor a legyet hajtanánk el, csak azért, hogy elkapjuk a felénk röpködő tárgyakat, vagy éppen kitérjünk a golyók elől. Persze ha már gyakorlott mozizó vagy, akkor ez a „kényszer” valószínűleg már nincsen meg. Nagyobb vászon, nagyobb kép, és profibb minőség. Ezek persze olyan dolgok, amiket a néző nem érzékel, de azért örülünk, hogy ilyen változás is van.Szóval a 3D világa egy új élményt nyújt, és jelzi, hogy nem vagyunk már messze attól, hogy „élőben” éljük meg a filmeket. Mindenben egy kicsit tökéletesebb a hagyományos mozinál, és még mellérakja azt a pluszt is, hogy köréd varázsolja a műsort is. Ilyen 3D élmény vár ránk minden héten a vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési Központban, ahol a Szabolcs Cinema ismét premier filmeket hoz el a Bereg szívébe, Vásárosnaményba is.

Decemberi műsor:

Dínó Tesó

Dinó tesó

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 100 perc, 2015

A Pixar legújabb animációs alkotása a Dinó tesó arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi történt volna, ha a dinoszauruszok pusztulását okozó aszteroida elkerüli a Földet és a gigantikus állatok a mai napig életben maradtak volna. A nagy kaland középpontjában egy Arlo nevű apatoszaurusz áll, aki különös emberi barátra tesz szert. Miközben egy titokzatos és zord vidéken vándorolnak, Arlo megismeri a félelmeivel való szembenézés erejét és megtudhatja, hogy mire képes valójában.

kémek hdja

Kémekhídja

színes, magyarul beszélő, amerikai dráma, 142 perc, 2015

1960. A hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban elfogják egy lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótáját. Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet (Tom Hanks), hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Berlinbe kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt.

Star Wars Az ébredő ErőStar Wars Episode VII

Star Wars: Az ébredő Erő/Star Wars: Episode VII – The Force Awakens/

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 136 perc, 2015

A történet alakulása során régi motorosok is feltűnnek majd, úgy, mint Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford), vagy Leia hercegnő (Carrie Fisher). Fontos tudni, hogy a J.J. Abrams vezette stáb tavasszal gyakorlatilag megsemmisítette az Expanded Universe néven emlegetett, könyvek, képregények, filmek és egyéb médiák által felépített Star Wars-világot, a film pedig ennek megfelelően nem fog kapcsolatba kerülni egyik poszt-yavini történettel sem (pl. Dark Empire).

Annyi mindenesetre biztos, hogy a Birodalom összeomlása nem egy azonnali folyamat, ugyanis a film előzetesében is láthatunk TIE-vadászokat és rohamosztagosokat. Valószínű, hogy évtizedekkel Darth Vader és az császár halála után is fennmaradtak renegát birodalmi egységek, melyek gerillaként harcolnak a régi rendszer visszaállításáért.

száva a szív harcosa

Száva – A szív harcosa/Savva. Heart of the Warrior/

színes, magyarul beszélő, orosz családi animációs film, 85 perc, 2015
Egy távoli vidéken egy kis erdei faluban éldegél Száva, a 10 éves fiúcska az édesanyjával. A vidék egykor a fehér farkasok védelme alatt állt, de mikor az állatok az emberek ellen fordultak, egy varázsló átokkal sújtotta őket, amit csak egy hős lovag tud megtörni. Egy nap hiénák támadnak a lakókra, de a vakmerő Szávának sikerül elmenekülnie a vadonba. Itt találkozik az utolsó farkassal, Hómancs, aki szerint a hegyekben élő hatalmas erejű varázsló egyik rettenthetetlen harcosa képes lenne megmenteni Száva faluját és kiszabadítani a foglyul ejtett lakókat, köztük a fiú édesanyját is.
Száva és Hómancs elindulnak, hogy megtalálják a lovagot, ám ehhez keresztül kell verekedniük magukat a gonosz három fejű majomkirálynő, Mama Jozee hadseregén. Izgalmas útjuk során új társakra lelnek a vicces, rózsaszínű teremtmény, Pöfi és a elvarázsolt francia báró, Puszedli személyében. Mindannyiukat egy cél vezérli: hogy segítséget kérjenek a varázslótól. A barátok ráébrednek, hogy együtt olyan erő birtokában vannak, amivel képesek legyőzni bármilyen gonosz hatalmat. Mindeközben Száva is felfedezi önmagábán azt az elszánt, bátor lovagot, aki megmentheti az egész világot. Mert ha teljes szívéből hisz a győzelemben, semmi sem állíthatja meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük