Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Társkereső oldalon szedte áldozatait egy szabolcsi nő: tizenötmillió forintot csalt ki hét férfitól

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel – olvasható a police.hu-n. A nőt és a férjét is hétrendbeli csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férj megtagadta a vallomást, a feleség azonban beismerő vallomást tett. A nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat. A bíróság elrendelte a pár letartóztatását.

képünk illusztráció

A nő június elején hamis profillal regisztrált egy közismert társkereső portálra. Álnéven egy szőke, fiatal, dekoratív nő fotóját használta. – Minden egyes sértett esetében, rögtön azután, hogy bejelölték, megadta a mobilszámát, és ezután már csak telefonon tartotta a férfiakkal a kapcsolatot – nyilatkozta Papp István főtörzszászlós, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója.

A nő már az első hívások alkalmával úgy mutatta be magát, mint egy évek óta személyes és anyagi gondokkal küzdő embert, aki nemrég vált munkanélkülivé.

Elmondta, hogy gyerekként elhagyta az édesanyja, mindig is szegénységben élt. Attól kezdve, hogy megérezte, rokonszenvet ébresztett a telefonálóban, mind a hét esetben alapvetően ugyanaz a forgatókönyv játszódott le.

– A nő minden esetben a férje, N. Gábor bankszámlaszámát adta meg a sértetteknek, akik egészen addig nem fogtak gyanút, amíg a hatalmas összegek kifizetését követően egyszer csak elérhetetlenné nem vált – tette hozzá Papp István főtörzszászlós. – November 2-án a lakcímükön fogtuk el a párt. Lefoglaltunk 2 millió forint értékben egy autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból vásároltak.

A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat. N.-né B. Máriát és N. Gábort őrizetbe vették.