Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Tankerület javaslat: Naponta kétszer ellenőrzik a hőmérsékletet, és maximalizálják a szellőztetést ezekben az iskolákban


Egyes tankerületi vezetők utasításai azt tükrözik, hogy a Belügyminisztérium alá tartozó oktatásirányítás igencsak szigorúan veszi közintézményekben előírt 18 fokos hőmérséklet biztosítását.

Képünk illusztráció Fotó: engineer.decorexpro.com

Pécsen például napi kétszer, délelőtt és délután is ellenőrizni kell, hogy csak annyi radiátor üzemeljen, amennyi az előírt hőfok biztosításához feltétlenül szükséges. Emellett folyamatosan figyelni kell, hogy nem ég-e feleslegesen villany, be van-e zárva minden ajtó, és hétvégére letekerték-e a termosztátot 16 fokra. A szellőztetéseket pedig az útmutatás szerint javasolt 90-120 másodpercben maximalizálni. Emellett azt is írják, hogy minimálisra kell csökkenteni a csoportbontásokat a „csoportösszevonások haladéktalan elvégzésével”.- adta hírül az RTL Hiradó.

Ez a konkrét iránymutatás meglehetősen visszatetsző annak fényében, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az közintézményekre vonatkozó energiatakarékossági kormánydöntés után pár nappal az RTL Híradó kérdésére azt mondta, szerinte nem fogják szigorúan ellenőrizni a hőmérsékletet. A 444.hu információi szerint egy másik budapesti szakiskolában azt is pontosan meghatározták, hogy 25 százalékkal kell csökkenteni az energiafogyasztást, ezért korlátozták a nyomtatók és egyéb elektronikai eszközök használatát is. Például informatikaórán csak minimális gyakorlati foglalkozást tarthatnak a gépek áramfogyasztása miatt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük