Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szülők és diákok figyelem! Módosult a 2022/2023-as tanév rendje: itt vannak a legfontosabb dátumok


Két hosszabb szünet lesz az idei tanévben, ebből a téli mindent visz, 18 napot tesz majd ki.

Alaposan megváltozott az iskolai szünetek mennyisége az idei tanévben a korábbiakhoz képest. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még szeptember végén, a kormányinfón jelentette be, hogy az őszi szünet rovására a téli iskolai szünet hosszabb lesz. Az ezzel kapcsolatos rendelet pedig még aznap megjelent a Magyar Közlönyben.

Mikor lesz a téli szünet?

A Portfolió összegyűjtötte, hogy mely napokat fedi le a rendelet, azaz mettől meddig tartanak a szünetek. E szerint a tanulóknak a 2022/2023-as tanítási évben két alkalommal kell legalább hat összefüggő napból álló szünetet biztosítani. Az őszi a mostani tanévben elmarad, de a téli jóval hosszabb lesz.

Hány napos lesz a téli szünet?

Az első napja december 22-e, az utolsó pedig január 8-a. Az előbbi csütörtök, az utóbbi pedig vasárnap, azaz munkanapban számolva a téli szünet 11 napot tesz ki, összességében pedig – ünnepnapokkal és hétvégékkel együtt –18 napig nem kell iskolába menniük a diákoknak.

Januártól 21 százalékkal emelkedhet a pedagógusok bére, változnak a napelem-telepítési szabályok

Már jövőre elkezdődhet a pedagógusok bérrendezése, ha sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A tárcavezető szerint erre jó esély van, egy hónapon belül létrejöhet a megállapodás.

Mikor és milyen hosszú lesz a tavaszi szünet?

A tavaszi szünet ennél jóval rövidebb lesz. Ez április 6-a csütörtöktől, április 11-e keddig tart, és magában foglalja a húsvétot, az első tanítási nap 12-e, szerda lesz.

Ünnepnapok a tanévben

A szüneti napokon kívül lesznek olyan ünnepnapok, amikor nem lesz tanítás. Ilyen november elseje – amelyhez október 31-e is társul, amelyet holnap dolgozunk le. Ezenfelül március 15-e szerdára, május elseje hétfőre, május 29., pünkösd szintén hétfőre esik.

A módosítással az utolsó tanítási nap is megváltozott, ez a mostani tanévben június 16-ára, péntekre esik, a korábban tervezett június 15-e helyett.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük