Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szombaton még igazi strandidő, de vasárnapra zivatar és jégeső érkezik


A meleg nyári idő visszatér hétvégére, de nem lesz zavartalan a napsütés – írja az Időkép.

Szombaton csak pár zápor, zivatar zavarja a meleg nyári időt, vasárnap kiadósabb öntözés jöhet. Ha strandolás a terv hétvégére, érdemes az első felét kihasználni. Sok napsütésben bízhatunk, de egy pár zápor, sőt zivatar az északi tájakon bezavarhat.

Északkeleten több helyen, északnyugaton helyenként az északi tájakon viszont csak néhol fordulhat elő frissítő zápor, zivatar. Ezek átmeneti jellegűek, előtte-utána kisüt a nap. A nyugatias szél a délynugati tájakat leszámítva több helyen feltámad, néhol erős lehet. A kánikula beindul, 28-34 fokos csúcsértékekkel számolhatunk.

Vasárnap ez a tartomány már 23 és 34 fok között alakul, mivel egy kiterjedt csapadékrendszer vonul át felettünk.

Északnyugat felől érkezik az égi áldás, esőre, záporokra és már reggeltől zivatarokra kell számítani. Előreláthatólag délelőtt az ország északnyugati felét érinti, így eleinte a délkeleti részeken még kisüt a nap, míg délután északnyugat felől kezd felszakadozni a felhőzet. Napközben sokfelé kell számolni akár kiadós mennyiséggel, a zivatarokat jégeső kísérheti, majd késő délutánra, estére az ország délkeleti harmadára szorul vissza a csapadékrendszer.

A nyári meleg többfelé kitart, délkeleten lesz a legmelegebb, az alacsonyabb értékeket pedig többségében a középső tájakon mérhetjük, a tartósan csapadékos tájakon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük