Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Szokatlan dolgok derültek ki a magyar szinglikről – a megyénkben élő fiatal férfiak helyzete a legrosszabb

A boldogság és a magány elsőre egymástól teljesen különálló fogalmaknak tűnnek, és azt hihetnénk, hogy egy magányos egyedülálló csakis boldogtalan lehet, pedig a helyzet ennél sokkal árnyaltabb.

A jelenlegi járványhelyzet egyértelműen depresszív hatással van mindannyiunkra, függetlenül családi állapotunktól. Ugyanakkor az egyedülállók nagy része egyáltalán nem érzi magát boldogtalannak amiatt, hogy egyedül kell megélnie a hétköznapokat – olvasható ki a Randivonal.hu legújabb kérdőíves felméréséből, amelyet közel 2500 társkereső véleménye alapján értékeltek ki.

Különösképpen a Vas megyei társkeresőkre jellemző ez, illetve a kisebb településen élők sem érzik egyáltalán boldogtalannak magukat egyedülállóként.

A nemek tekintetében inkább a férfiaknak megterhelőbb az egyedüllét.

Meglepő eredmény, de inkább a férfiakat zavarja jobban, ha nincs kivel beszélniük, főleg a 30 alatti korosztályt feszélyezi ez. Habár az egyedüllétet 10-ből 7 társkereső többnyire jól viseli, de azért minden második társkeresőnek hiányzik a társasági élet, nem meglepő módon itt is inkább a 30 alattiak az érintettek.

A szociális elzártság következményei

Ugyan azt hihetnénk, hogy a jelenlegi helyzetben sokat sérül társasági életünk és kapcsolataink, de szerencsére az egyedülállók több mint 70 százalékának van kihez fordulnia, akár örömről, akár bánatról legyen szó. Különösen szerencsések a Pest megyében élő társkeresők, náluk a legmagasabb ez az arány.

A felmérésből az is kiderült, hogy

a 30 alatti férfiak tűnnek a legsérülékenyebbnek kötődés szempontjából.

Ők azok, akik a legkevésbé érzik közel magukat valakihez, főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő fiatal férfiak helyzete a legrosszabb ilyen szempontból.

Ráadásul éppen ebből a korosztályból főként az általános iskolát végzettek érzik úgy, hogy társas kapcsolataik felszínesek, emiatt ők különösen ki vannak éhezve a társaságra.

Társas kapcsolatok próbája

Mint írják, örömteli dolog, hogy bár nehezebb helyzetben vagyunk jelenleg a kapcsolattartást illetően, a társkeresőknek csupán egyharmadát zavarja, hogy visszahúzódó személyisége miatt nem tud annyi kapcsolatot építeni, barátságokat kötni, mint szeretne. Az egyedülállók döntő többsége nem érzi úgy, hogy a környezete, meglévő társas kapcsolatai törést szenvednének és kimaradna valamiből.

Mindemellett kijelenthető, hogy minél idősebb valaki, annál könnyebben békél meg a magánnyal, és látszólag jobban megtalálja a módját, hogy az egyedüllétet boldogsággal élje meg. Az idősebbek bátrabban, nyitottabban fordulnak az online társkeresés felé, hiszen társat keresni is csak akkor lehet hatékonyan, ha a társra vágyó önmagával is békében él – olvasható a kutatás eredményéről készült sajtóanyagban.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán