Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szlávik János olyat mondott a koronavírusról, amire két éve várunk


A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint a koronavírus-fertőzés ereje egyre inkább gyengül. Szlávik János szerint az oltás még mindig nagyon fontos.

FOTÓ: KONCZ MÁRTON – ORIGO

A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna műsorában. Szlávik János hozzátette: úgy tűnik, hogy a koronavírus mutációiban főként a vírus szaporodási képessége módosul, vagyis egyre jobban terjed emberről emberre. Ezzel párhuzamosan azonban enyhül a fertőzés lefolyása. A szakember az oltás fontosságáról beszélve kijelentette:

MA MÁR VILÁGOS, HOGY KÉT OLTÁS NEM ELEGENDŐ AZ OMIKRON VAGY AZ ALVARIÁNSAI ELLEN, TEHÁT SZÜKSÉG VAN A HARMADIKRA IS.

Kérdésre elmondta azt is, hogy a nyaralás előtt érdemes ellenőrizni a célországban érvényes járványügyi szabályokat, hiszen sok országban megkövetelik a két vagy három oltást. Nagyon sokan kaptak már oltást a világon és sokan vannak azok is, akik átestek a betegségen, ami azt jelenti, hogy

AZ ÚJABB HULLÁM MÁR ENYHÉBB LESZ, MINT AZ EDDIGIEK.

A gyógyszergyártók ugyanakkor „gőzerővel” dolgoznak olyan új vakcinákon, amelyek egy esetleges hatodik hullám ellen nyújthatnak védelmet – fűzte hozzá.