Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Szigorítások jöhetnek itthon: holnap újabb intézkedéseket jelenthet be a kormány

Holnap 10 órakor kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az esemény címe (hagyományosan)  “Mit, miért tesz a kormány?”

A fő téma várhatóan a koronavírus lesz., Gulyás Gergely vélhetően kommentálni fogja az egyre növekvő fertőzöttséget az országban és nem kizárt, hogy újabb prevenciós intézkedéseket is bejelentenek majd. Erre ezúttal nem történt kormányzati utalás a héten, de a járványhelyzet miatt erősek az ezzel kapcsolatos várakozások, noha már javában zajlik a különféle területeken a szigorítások bejelentése:

Ha konkrét szigorító döntést esetleg nem is jelent be Gulyás, akkor is érdemes lesz figyelni az utalásokat, miként értékeli a kormány a járvány alakulását, illetve milyen további lépésekben gondolkodik.

Bár az elmúlt napokban egy picit visszaesett a koronavírus-fertőzésszám Magyarországon, a múlt héten sorra dőltek meg a fertőzöttségi rekordok az országban. Szlávik János virológus főorvos szerint a fiatalok alacsony fegyelmezettsége miatt előfordulhat, hogy ismét valamilyen szigorításra lesz majd szükség.

Szerencsére a halálozási szám és a kórházi ápolásra szorulók száma egyelőre viszonylag alacsony, a járvány most elsősorban a fiatalok körében terjed.