Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szigorítanak a KRESZ szabályain


Még úgy is szigorítanak a KRESZ-szabályokon, hogy a statisztikai adatok szerint idén csökkent a vasúti átjárókban történt halállal végződő balesetek száma.

Szeptemberétől aki szabálytalanul halad át egy vasúti átjárón vagy jelentősen túllépi a megengedett legnagyobb sebességet akár 390 ezer forintos közigazgatási bírsággal is sújthatják – hívja fel a figyelmet a MÁV Zrt.

Az elmúlt 15 évben vasúti átjáróban nem történt a vasút hibájából halálos kimenetelű baleset, azokat minden esetben a közúthasználó figyelmetlensége vagy a KRESZ-szabályok megszegése okozta.

Az idei baleseti statisztikai adatok egyébként azt mutatják, hogy tavalyhoz képest körültekintőbbek és szabálykövetők az autósok a vasúti átjárók közelében. 2023-ban vasúti átjáróban eddig 31 baleset volt, egy ember meghalt és 2-en súlyos megsérültek. Tavaly ugyanebben az időszakban 54 vasúti átjárós baleset történt, ebből kilenc volt halálos, 19 áldozattal, és 6 végződött súlyos sérüléssel.

A MÁV szerint egyetlen baleset is sok, az esetszámok idei csökkenése a 2022-ben elindított vasútbiztonsági kampány sikerét igazolja.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük