Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Szigorít a MOL: Naponta csak egyszer lehet a 480 forintos áron tankolni


Az már egyetlen autós számára sem újdonság, hogy a hatósági áras üzemanyagoknál napi 50 liter a limit, de mostanra az is kiderült, hogy ez nem lehet kétszer 25, és ötször 10 liter sem. Hiába jelzi a Mol, hogy naponta 50 litert tankolhatnak az oda látogatók, azt nem írják, hogy ezt csak egy részletben tehetik meg. A jelzőrendszerük nem engedi a többszöri tankolást, a forgalmi vonalkód-ellenőrzésénél figyelmezteti a kasszást, hogy a tulajdonos aznap már tankolt, aznap pedig már csak piaci áron vehet üzemanyagot.

MTI/Koszticsák Szilárd

A Mol a Napi.hu-nak is megerősítette, hogy egy vásárlónak naponta csak egyszer adnak hatósági áras üzemanyagot. „A Mol napi egy tranzakció keretében, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszi lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopain. Ezt törekszünk aktívan kommunikálni a vásárlók felé annak érdekében, hogy az ország ellátása biztosított legyen. A hatósági ár jogosultjait nem a MOL, hanem jogszabályok határozzák meg” – közölte a Napi.hu-nak küldött válaszában a társaság.

A Holtankoljak.hu vezetője, Bujdos Eszter szerint a napi egyszeri tankolást július 30-án déltől vezették be a társaságnál. A héten már nem csak vidéken, hanem Budapesten is előfordult, hogy több nagy benzinkútláncnál egy adott útvonal mentén egymás után egyiknél sem volt lehetőség tankolni. Szerinte a Balatonra senki ne induljon „kicentizve”, mert akkor nem érheti meglepetés.
A robogósokat nem csak a napi egyszeri hatósági áras tankolás sújtja.

Forrás: Napi.hu