Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szeszélyes időjárást hoz az elkövetkező napok időjárása


Fotó: tenyek.hu

Hidegfront vonul át felettünk. Délelőtt a keleti határnál még több lehet a felhő és ott, valamint az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor. Ezt követően mindenütt napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A nyugati, majd a déliesre forduló szél főként az ország északi felén megélénkül, Sopron térségében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Csütörtök

Általában gomolyfelhős, napos idő valószínű, de északon és nyugaton erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott van nagyobb esélye zápornak, zivatarnak. Emellett az északnyugati tájakon néhol zárt is maradhat a felhőtakaró. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul. A csúcsérték 25 és 35 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva lesz fokozatosan egyre melegebb.

Péntek
A legtöbb helyen az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett keleten több, másutt kevesebb napsütés is várható. Reggel nyugaton és északon elszórtan, napközben másutt is egyre többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás és jégeső kíséretében. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul, de főként csak zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A csúcsérték 24 és 37 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva lesz fokozatosan egyre melegebb.
Szombat
Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 18, 23, keleten 24, 31 fok körül valószínű.
Vasárnap
Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, de időszakosan zárt is lehet a felhőtakaró. Többfelé fordulhat elő eső, záporral, zivatarral. Erős, helyenként viharos lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük