Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szemüveg támogatási kedvezmények: Így és itt lehet olcsón szemüveget csináltatni


Bár magán a szemüvegen nem érdemes spórolni, de vannak olyan kedvezmények, melyek igénybevételével jóval olcsóbban tudunk szemüveget csináltatni.

Fontos tudni, hogy a támogatás nem jelent ingyenes szemüveget, jellemzően 2000-3000 forint a támogatás az adott keretekre és lencsékre. Ráadásul az OEP kétévente egyeztet a szemüveggyártókkal és forgalmazókkal, hogy melyek a támogatott lencsék és keretek – ad tájékoztatást a hovege.hu. A támogatáshoz az adott település helyi szemészét kell felkeresni, aki felírja receptre a szemüveget egy szemvizsgálat után. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy sokszor hónapokat kell várni egy szemészeti időpontra.

Van még egy lehetőség, egy rendelet szabályozza a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeit. A rendelet szerint a munkáltató köteles a foglalkozás-egészségügyi orvosnál kezdeményezni a munkavállaló szem- és látásvizsgálatának elvégzését, ha a munkavállalónak olyan látási panasza jelentkezik, amely a képernyő előtti munkavégzéssel hozható összefüggésbe.

Ha a vizsgálat szerint szükség van szemüvegre a munkavégzéshez, a munkáltató köteles azt biztosítani.

Az orvos által előírt lencsét köteles téríteni a munkáltató, a lencséhez pedig keretet is biztosítani kell.

Leggyakrabban a munkavállaló megcsináltatja a szemüveget, arról számlát kér a munkáltató adataival, az összeg pedig utólag kerül térítésre. Ezt nem tagadhatja meg a munkáltató, de egy maximális összeget megszabhat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük