Közzétette - Kategória - Felső-Szabolcs hírei, Olvasóink küldték, Olvasóink rovata, Regionális hírek, Rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek, Záhony

Szegedi könyvek felső-szabolcsi segítséggel a határon túli tanodákba

Szegedi könyvek felső-szabolcsi segítséggel a határon túli tanodákba (1)

Képek: Varga László és Rácz Gábor, a Bacsó Futár munkatársai az adományokkal

Kisváda, Záhony – Több partner összefogásával közel  másfél ezer szépirodalmi kiadvány kerül a közeli napokban a felvidéki és kárpátaljai magyar tannyelvű iskolákba.
A köteteket az egyik legnagyobb hazai internetes használt könyv kereskedés, a szegedi székhelyű antikvarium.hu ajánlotta fel a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumnak, amely immáron két évtizede szervez adományozást a külhoni iskolákba. A 24 db nagyméretű dobozt a kisvárdai Bacsó Futár Kft. térítésmentesen szállította el a társaság fővárosi üzletéből Záhonyba. A diákotthonban a külhoni tapasztalatok alapján rövidesen rendszerezik a köteteket, hogy aztán a közeli hetekben a kárpátaljai Csap, Csongor, Eszeny, Hetyen, Szalóka és Tiszasalamon, illetve a felvidéki Battyán és Nagytárkány magyar iskolájának tanulói és tanárai hasznosíthassák azokat. Az értékes adományt a Dr. Béres József Kollégium diákjai további saját gyűjtésű tankönyvekkel, ismeretterjesztő kiadványokkal, folyóiratokkal egészítik ki.

[slideshow_deploy id=’102803′]

Vélemény, hozzászólás?