40 eve varos vasarosnameny
Szegedi könyvek felső-szabolcsi segítséggel a határon túli tanodákba (1)

Képek: Varga László és Rácz Gábor, a Bacsó Futár munkatársai az adományokkal

Kisváda, Záhony – Több partner összefogásával közel  másfél ezer szépirodalmi kiadvány kerül a közeli napokban a felvidéki és kárpátaljai magyar tannyelvű iskolákba.
A köteteket az egyik legnagyobb hazai internetes használt könyv kereskedés, a szegedi székhelyű antikvarium.hu ajánlotta fel a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumnak, amely immáron két évtizede szervez adományozást a külhoni iskolákba. A 24 db nagyméretű dobozt a kisvárdai Bacsó Futár Kft. térítésmentesen szállította el a társaság fővárosi üzletéből Záhonyba. A diákotthonban a külhoni tapasztalatok alapján rövidesen rendszerezik a köteteket, hogy aztán a közeli hetekben a kárpátaljai Csap, Csongor, Eszeny, Hetyen, Szalóka és Tiszasalamon, illetve a felvidéki Battyán és Nagytárkány magyar iskolájának tanulói és tanárai hasznosíthassák azokat. Az értékes adományt a Dr. Béres József Kollégium diákjai további saját gyűjtésű tankönyvekkel, ismeretterjesztő kiadványokkal, folyóiratokkal egészítik ki.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?