Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szaporodnak a magyarellenes inzultusok Kárpátalján – Magyar tanárokat rúgatnak ki és magyar zászlókat szedetnek le


Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arra szólította fel a munkácsi kistérség helyi vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat.

épünk illusztráció

Menczer Tamás a Facebook-oldalán közzétett bejegyezésében úgy fogalmazott: „nem pontosan értjük, hogy a magyarellenes döntések és intézkedések hogyan segítik az Oroszország ellen vívott háborúban Ukrajnát”.
Egyúttal leszögezte: a magyarellenes döntések és cselekedetek természetesen elfogadhatatlanok, „elítéljük azt, ami történt”.

Az államtitkár azt is fontosnak nevezte, hogy „az elfogadhatatlan események” eddig a Munkácsi kistérségben történtek, nem egész Kárpátalján. Egyúttal reményének adott hangot, hogy ilyen magyarellenes intézkedésekkel „máshol nem kell szembesülnünk”.
„Felszólítjuk a helyi vezetőket, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat!” – írta Menczer Tamás.

Majd úgy folytatta: „Felszólítjuk Ukrajna országos vezetőit, hogy haladéktalanul tegyenek meg mindent a magyarellenes döntések visszavonásáért és a korábbi állapot helyreállításáért.”

Mint hozzátette, elvárják az ukrán vezetőktől, tegyenek meg mindet azért, hogy a háború ellenére Kárpátalján meglévő stabilitást megőrizzék.
„Ha Ukrajna az Európai Unió tagja akar lenni, akkor elfogadhatatlan egy nemzeti közösség folyamatos és szisztematikus zaklatása, jogfosztása.” – jelezte az államtitkár.

Menczer Tamás mindezt arra reagálva tette közzé. hogy

az utóbbi napokban magyar zászlókat és feliratokat távolítottak el a munkácsi járásban, valamint azonnali hatállyal felbontották a munkácsi magyar tannyelvű iskola köztiszteletben álló igazgatójának, Schink Istvánnak a munkaszerződését.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük