Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Számos településen húsvéti ajándékként sonkapénzt osztanak, ezzel segítik a magyar lakosságot


Több somogyi településen húsvéti ajándékkal lepik meg a lakosságot: van, ahol csak sonkapénznek hívják az ünnep előtti segítséget.

– Csupa finomság van a húsvéti csomagban: sonka, tojás, torma és a csokoládéval a gyerekekre is gondoltak – mondta a sonline.hu-nak az antalmajori Farkasné Gál Nóra. – Örülök, hogy mi is kaptunk ajándékot, lassan elkezdődik az ünnepi készülődés, így kevesebbet kell majd költeni a boltban. Az időseknek is könnyebbség, hogy nem kell külön busszal elutazniuk a húsvéti sonkáért.

Van, aki az antalmajori közösségi házban pénteken személyesen vette át a csomagot, az idősebbeknek a falugondnok fuvarozta el az élelmiszert.

– Településünkön második alkalommal szerveztük meg a húsvéti ajándékozást – mondta Makai Gabriella, somogyaszalói polgármester. – Nagyon kedvező visszajelzéseket kaptunk, csütörtökön 186, pénteken 51 csomagot vettek át.

Az ötvöskónyiak a lakcímkártya felmutatásával vehették át a húsvét alkalmából összeállított ajándékot. Szabad Józsefné polgármester azt mondta: az egy kiló almán, a kalácson és az 5000 forintos vásárlási utalványon kívül egy, a falu címerével díszített bevásárlótáska is járt a csaknem tízezer forint értékű csomaghoz, amelyből 287-et kaptak a helyiek.

Somodorban immár harmadik éve folytatták a hagyományt és az önkormányzat családonként tízezer forintos ajándékkal járult hozzá az ünnepléshez. Makai Sándor polgármester elmondta: a sonka, tojás és torma mellé 15 kiló krumplit és tíz kiló vöröshagymát is adtak. Csütörtökön és pénteken összesen 120 csomagot vittek el – mondta el Makai Sándor. – Nagy igény van erre, de községünkben nemcsak ilyenkor, húsvétkor, hanem karácsonykor is segítünk. Ez már több mint 20 éve hagyomány nálunk.

Kisbajomban többen sonkapénznek hívják a húsvét előtt kiosztott 25 ezer forintot. A helyiek idén is nagyon várták már az önkormányzati segítséget, amit csütörtökön adtak át. Szelidné Gerencsér Angyalka polgármester a lapnak elmondta: összesen 111 háztartásnak biztosították az összeget, ezúttal több mint 2,7 millió forintot osztottak ki a helybelieknek.

Nagyjából 4000 forintos ajándékcsomaggal lepik meg a 14 év alatti libickozmai gyerekeket, a csokinyulat és az édességet jövő héten kapják meg. Horváth Gábor polgármester szerint fontos, hogy ilyenkor is gondoljanak a legkisebbekre.

Forrás: sonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük