Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is utazhatunk már emeletes motorvonatokkal


Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok, Budapest-Újszász-Szolnok vonalon és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon járnak már emeletes vonatok.

Fotó: MÁV

Mától újabb reggeli járatokban áll forgalomba a „KISS” az esztergomi vonalon, ennek köszönhetően munkanapokon már napi négy vonatpárban lehet utazni emeletes motorvonattal – tájékoztatta a MÁV az MTI-t.

A közlemény szerint hétfőtől a Budapest-Esztergom vonalon az eddigieken túl már a Nyugati pályaudvarról 5.10-kor induló S72-es, valamint az Esztergomból 6.35-kor induló Z72-es járaton is emeletes motorvonattal lehet utazni.

gy munkanapokon reggel és délután is 4-4 járatban közlekedik a 600 ülőhelyes szerelvény, megkönnyítve és kényelmesebbé téve a fővárosba ingázók útját – írta a MÁV a közleményében, és kitért arra, hogy eddig összesen 31 KISS motorvonatot vett át a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban jelennek meg az elővárosi forgalomban a korszerű járművek.

Az esztergomi vonal mellett a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a hét minden napján, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon munkanapokon járnak az emeletes szerelvények.

„Hétvégente a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő sebesvonatokban is megfordulnak a KISS motorvonatok” – olvasható a vasúttársaság közleményében.

MTI