Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Súlyos figyelmeztetést küldtek a kisbenzinkutasok: mindenki tankolja tele az autóját


A Független Benzinkutasok Szövetségéhez tartozó kutak maguk döntik el, kinyitnak-e az ünnepi hétvégén.

Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy tankoljon tele”

– mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke. Egri Gábor az augusztus 20-i ünnepi hétvégére kitérve beszélt erről, hozzátéve: aki vidékre utazik, teli tankkal induljon útnak.

© AFP / Imaginechina / Hu Guolin

A műsorban újra szóba került, hogy a szövetség korábban demonstráció gyanánt azt tervezte, a tagságához tartozó összes kutat bezáratja augusztus 19-én és 20-án. Ez azonban később változott, a szövetség egy rendkívül közgyűlés után pedig azt közölte: a hálózatához tartozó tagok maguk dönthetik majd el, kinyitnak-e.

Egri Gábor a Reggeliben azt is mondta: a kormánytól az ársapka miatt kapott támogatás a kiadásaik minimális részét fedezi, mindenki a tartalékait használja arra, hogy túléljen. Úgy vélekedett, hogy októberben talán már 480 forint alatt is lehet majd tankolni, de ehhez a forintnak erősödnie kell.

Mivel a független benzinkutak végül mégsem zárnak be egységesen 19-én és 20-án, mindenki csak helyben, az adott fehér kúton szembesül majd azzal, tud-e tankolni vagy sem. A Mol megfeszülten dolgozik azon, hogy mindenhová időben odaérjenek az üzemanyag-szállítmányok, és talán könnyebbsé