Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Súlyos figyelmeztetést küldött a magyar autósoknak a rendőrség – Jobb, ha erre figyelnek


A rendőrség az utóbbi időben határozottan megcélozta az illegálisan átalakított járműveket és az illegális versenyeket és szűrik is őket rendesen. Nyilván olaj volt a tűzre az Árpád hídon történt tragédia, ahol egy vétlen bringást ölt meg egy tuningolt Mercivel száguldozó idióta.

Fotó: Facebook

Pár napja Kecskemét és Kiskőrös utcáit özönlötték el a rendőrök, hogy ellenőrizzenek, méghozzá este 8 és hajnal 4 között. Az akció célja az volt, hogy kiszűrjék az illegálisan átalakított járműveket a forgalomból. Ahogy a saját oldalukon is fogalmaznak: „Nem éri meg átalakítani, észrevesszük”.

Ezúttal is szerephez jutott a mobil vizsgaállomás, amivel ellenőrizni tudták, hogy az autók mennyire felelnek meg a szabályoknak. Négy olyan járművet találtak, amit a kormányhivatal munkatársai közlekedésre alkalmatlannak minősítettek. Ez ugyan nem nagy fogás, de voltak még más problémák is.

Például az, hogy kiszűrtek hat ittas sofőrt is, akik közül az egyiknek nem volt jogsija, ezért őrizetbe vették. Volt olyan is, ahol az autó ki volt vonva a forgalomból azon túl, hogy a sofőr ivott. Utóbbinak elkobozták a rendszámtábláit, illetve bírságot is kapott. Ha már ott voltak megbüntettek egy pár sofőrt, akik a biztonsági öv bekötését nem tartották elég fontosnak.

Forrás: Police.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük