Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Sok gondot jelent az illegális szemétlerakás Vásárosnaményban


Az illegális szemétlerakás Vásárosnaményban is komoly problémát jelent. A város éves szinten több millió forintot költ a felhalmozott hulladék összegyűjtésére, elszállítására, mellyel nem csak a várost, hanem a Vásárosnamény környéki erdőket és mezőket is érinti. Az egyre gyakrabban előforduló jelenségről Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük.

Egy polgármesternek tudomásul kell vennie azt, hogy a vélemény az nem mindig egyezik az övével. Én hiszem azt, hogy egy kisváros akkor tiszta, ha az ott élő emberek is szeretnék, hogy tiszta maradjon. Nyilván vannak közfoglalkoztatott brigádjaink, vannak köztisztaságért felelős szakemberek, ugyanakkor a szemét nem ő általuk kerül oda. Én egy dolgot kérek és kérek is mindenkitől, hogyha egyszer már gyalogolunk, ha már egyszer mozgunk, akkor hajoljunk le és keressük meg az első szemetest, ahová egy más által eldobott sörös doboz, egy energiaitalos doboz simán bedobható. Aztán persze fertőtlenítsünk, mossunk kezet. Tudjuk azt, hogy erre most fokozottan szükség van, de higgyék el a városban sokkal kevesebb lesz a szemét, ha egy kicsikét is odafigyelünk!

– hangsúlyozta a polgármester.

Azt is el kell, hogy mondjam, hogy a város környéki erdőket is gyakran járom, látom azt, hogy a cserjések, a bekötőutak mentén nagyon-nagyon sok a szemét.
Egy dolgot tisztázzunk! Attól, hogy az Vásárosnamény közigazgatási területe, az nem Vásárosnamény Város Önkormányzatának kötelessége, hogy elszállításra kerüljön.
Aki odaviszi a szemetet és tetten érik, egyértelmű büntetés és neki kelessz megfelelő helyre szállítani, megsemmisítenie. Ha valakinek a területére lerakták a szemetet, onnantól kezdve akár tetszik, akár nem azé akié a terület. Ő köteles a szemét elszállítására, megsemmisítésére. Épp ezért közös ügyünk az, hogy legyenek tiszták az utcáink, a tereink, a parkjaink, a város környéke. De ezért csak mi, együtt tudunk tenni valamit! Kérem azt, hogy tegyünk is!

– mondta Filep Sándor.

A városvezetővel készített teljes interjút, valamint a hulladékgyűjtési munkálatok momentumait, itt tekintheti meg: