Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Sírva üzent Orbán Viktornak az ukrán nagykövet: „Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek?


Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? – fogalmazott Nepop Ljobov.

Nepop Ljubov egy korábbi eseményen (Fotók mti)

Ljubov Nepop nagykövet egy péntek délutáni konferencián üzent Magyarországnak – írja a 444. Szó szerint sírva közölte, hogy „stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”. Továbbá azt a kérdést is feltette, hogy a rezsicsökkentés fontosabb-e az emberéleteknél.

444.hu beszámolója szerint Nepop Ljubov, Ukrajna budapesti nagykövete a Political Capital pénteki konferenciáján üzent a magyar kormánynak és a magyaroknak. Sírva beszélt arról, hogy a Nyugat nagyon elkésett a szankciókkal, pedig a háború előtt kérte az ukrán kormány, hogy büntessék meg Oroszországot, hátha meg lehet előzni a legnagyobb bajt. Az energetikai üzletek felmondására célozhatott, amikor az mondta: „Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek?”

„Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!”

– mondta Nepop Ljubov, aki szerint a nyugati és így a magyar kormány még nagyobb támogatása azért is kulcsfontosságú, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább, mert vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát. „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!” – mondta, majd felszólította a magyarokat, hogy ne vásároljanak orosz termékeket, és bojkottálják az orosz vállalkozásokat, írja a 444.hu.