Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Sikeresen pályáznak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a civilek

Román István kormánymegbízott a Civil Infó – NEA 2021 című tájékoztató rendezvénysorozaton értékelte a civilek és a kormányzat közötti megyei együttműködést.

„Az összejövetel kezdet. Az összetartozás előrehaladás. Az együttműködés siker!” – idézte Henry Ford mondatait Román István szeptember 15-én a Civil Infó nyíregyházi állomásán. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja a Megyeháza nagytermében kiemelte: a civil szervezetek és a kormányzat közötti együttműködés és partneri viszony a kulcsa a tervek megvalósításának.

A tájékoztató fórumon Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár bemutatta a Civil kézikönyv „frissített”, második kiadását. Ezt követően szólt a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), valamint a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázati tapasztalatairól, az összevont és egyszerűsített pályázatokban rejlő lehetőségekről.

A helyettes államtitkár elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében példásan magas a pályázati aktivitás, és sikeresek az itt működő civil szervezetek. Az idei évben szétosztott 7,7 milliárdos keret jövőre 9,3-ra, 2022-ben pedig 10,5 milliárd forintra nőhet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal