Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Schmidt Mária általános hadkötelezettséget vezetne be, a nőkre is kiterjesztené – Így reagált a kormány


Az orosz-ukrán helyzetről, a magyar választások eredményéről, és az ellenzéket irányító háttérhatalomról szóló cikket publikált a Pesti Srácokon Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum, és a XXI. Század Intézet főigazgatója.

Képünk illusztráció Fotó: Facebook

Schmidt Mária először a választásról ír, amelyet véleménye szerint azért nyert meg a Fidesz-KDNP, mert az elmúlt 12 évben a magyarok magabiztosabbá váltak, és az életszínvonaluk is jobb lett. Orbán Viktornak eközben folyamatosan válságokkal kellett megküzdenie:

gazdasági- és járványügyi válság, most pedig a háború

Később rátér a háborúra, amiről elismeri ugyan, hogy Oroszország indította Ukrajna ellen, de szerinte a most zajló konfliktus mégis az Egyesült Államok háborúja.

Sőt, Schmidt szerint újra be kéne vezetni az általános hadkötelezettséget, amelynek szerinte a nőkre és férfiakra is érvényesnek kell lenni.

Ezt ő egyébként nemzeti konzultációval döntené el.

Gondolatait végül azzal zárja, hogy leszögezi:

a kormánynak az a feladata, hogy megtegyen mindent, amit csak tud, a háború mielőbbi befejezéséért, a további eszkaláció elkerüléséért.

A XXI. Század Intézet főigazgatója szerint Magyarországon a kormánynak folytatnia kell az egészségügy, az oktatás, és a honvédelem reformját.

Az ATV Hiradó a kijelentéssel kapcsolatban felkereste a Honvédelmi Minisztériumot, hogy megtudja: mit gondolnak a javaslatról, egyetértenek-e vele.
A tárca válaszában hangsúlyozta: „Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával.”

Forrás: Telex