Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rossz hírt közöltek Müller Cecíliáék: ezekben a vármegyékben nagyot nőtt a covidosok száma


2024. 3. hetében a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja csökkenést mutat, bár a csökkenés mértéke az előző héten tapasztalt változáshoz képest kisebb mértékű (1. ábra).

MTI/VAJDA JÁNOS

A vizsgált települések többségét tendencia szempontjából stagnálás jellemzi; csökkenés mérhető Egerben, Győrben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben. Emelkedő tendencia sehol sem jellemző – írta a szennyvízvizsgálatok eredményéről az Országos Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Intézet.

A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentráció-kategóriája és a változás iránya a vizsgált szennyvíztisztító-telepekre érkező nyers szennyvízben. (NNGYK)

Az alábbi táblázatból az is kiderül, hogy vannak olyan települések, ahol az elmúlt évben egyszer sem érte el a magas szintet a koronavírus-koncentráció, máshol viszont hosszabb járványos időszak volt:

 

A SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentráció-kategóriája az utóbbi egy évben a vizsgált települések szennyvizében, heti bontásban. Koncentráció-kategóriák: piros – magas, narancs – emelkedett, sárga – mérsékelt, zöld – alacsony. (NNGYK)

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük